mkk_banner_100x1200

  1. A Magyar Köztársaság a törvényes magyar állam:
  2. A Magyar Köztársaságot az Alaptörvénnyel létrehozott Magyarország nevű de facto állam nem szüntet(het)te meg, mert azzal nem jogfolytonos, így nem jogutódja. Egyrészt nem deklarálta jogfolytonosságot a Magyar Köztársasággal (semmilyen más állammal sem), másrészt az Alaptörvény átmeneti rendelkezéseinek 5. pontjában kifejezetten utal arra, hogy jogfolytonosságot megszakító alkotmányos fordulat történt, tehát az új állam nem jogfolytonos a Magyar Köztársasággal.

    Az Alaptörvény érvényességének és hatályossággának a kérdése a fenti tény szempontjából irreleváns.

  3. A Magyar Köztársaság Képviseletének jogállása:
  4. * A Magyar Köztársaság Képviselete (a továbbiakban: Képviselet) alapításának jogi alapja az, hogy egy képviselet nélkül maradt állam képviseletét bárki vállalhatja. Az alapítók nem tudnak ezt tiltó rendelkezésről.

    * “Aki előbb van az időben, erősebb a jogban” jogi maxima értelmében a Képviselet, mint első erre vállalkozó, ezt a pozíciót kizárólagosan elfoglalta, és ennek megfelelően végzi a tevékenységét.

    * A Magyar Állam 2019. szeptember 2. napján társadalmi tulajdonba került, és az első tulajdonos megerősítette a Képviseletet ebben az ügyvezető tevékenységében, melyet minden társtulajdonos megerősített és folyamatosan megerősít.

(C) Magyar Köztársaság Képviselete
Minden jog fenntartva.